Start  Lektioner  Läger  Kurser  Turer med häst  Uppdragskörning  Weekend  Hästarna  Hitta
Turridning, slädturer och vagnsturer i Västerbottens fantastiska natur där ni får uppleva Backfors härliga vyer och dess kuperade terräng.

Turridning & vagnsturer sommar som vinter med snälla hästar som passar både den lite mer avancerade ryttaren samt nybörjaren. Vi kan anpassa turerna efter era önskemål och möjlighet finns också att lägga in fika/grillning på samtliga turer. På alla våra turer ingår olycksfallsförsäkring.


SLÄDTURER


Skogsturen
Genom snöklädda skogar åker vi med släde och bjällerklang bakom hästen. Halvvägs på turen stannar vi och fikar över öppen eld för att sedan ta oss hem till gården igen. Turen tar ca 1 timme totalt.
Vuxen: 350 kr/person, inkl fika
Barn 3-10 år: 250 kr/person, inkl fika
Barn under 3 år: Gratis

Norrskensturen
För den som verkligen vill uppleva ett äventyr med nordsvenska brukshästar är denna tur ett måste! Vi startar turen vid gården för att sedan bege oss in i vintermörkret med bjällerklang och släde. Förhoppningsvis kan vi under slädturen få njuta av norrskenet och stjärnhimlen som lyser upp natten för oss. Turen tar ca 1 timme och halvvägs stannar vi för att fika varm glögg och pepparkakor vid den flammande elden.
Vuxen: 490 kr/person, inkl fika
Barn 3-10 år: 250 kr/person, inkl fika
Barn under 3 år: Gratis

Vildmarksturen
En längre tur med häst och släde genom skogen som totalt tar ca 2,5 timme. Vi åker släde genom skogen i ca 1 timme innan vi stannar och gör ett lunchstopp i skogen på ungefär 30-45 minuter. Efter lunchen åker vi släde hem till gården igen.
Vuxen: 550 kr/person, inkl lunch
Barn 3-10 år: 300 kr/person, inkl lunch
Barn under 3 år: Gratis

Andra slädturer kan också ordnas, kontakta oss för prisinformation.


TURRIDNING VINTER

Skogsturen
En ridtur i vackert varierat landskap längst en fin stig som passar både nybörjare och mer rutinerade ryttare. Turen tar ca 45 min-1 timme och för ovana ryttare börjar vi på ridbanan och går igenom grunderna. Kombinera gärna turen med fika vid den öppna elden inne i skogen.
Pris: 300 kr/person.

Älvritten
Härlig tur där vi tar oss via skogsstigar ned mot Öreälven, vi rider genom de härliga niporna som går ned mot älven i fantastiskt skogsmiljö. Turen lämpar sig för ryttare med viss ridvana sedan tidigare. Turen tar ca 1,5 timme. Kombinera gärna turen med fika.
Pris: 500 kr/person.


För mer info kontakta Backfors gård
ridning@backforsgard.se
070 - 66 32 890


© Backfors gård - Häst och natur handelsbolag