Kurser

Kunskap gör oss lyhörda för mer kunskap

Kurser i allt från skogskörning med häst, till tömkörning, dressyr och hoppkurser. Vill du utvecklas och komma närmare din häst är en kurs hos oss på Backfors Gård ett perfekt tillfälle!
Samtliga kurser ges av utbildade kör och/eller ridinstruktörer via Svenska Ridsportförbundet samt Föreningen Sveriges Hästkörare. På alla våra kurser ingår olycksfallsförsäkring. Möjlighet att ta med egen häst/ponny finns alltid på kurserna.


Boka in en dag på gården!

Besök oss och få vara med under en arbetsdag med våra nordsvenska brukshästar.

Ge bort en upplevelse till farfar, ta med kompisarna på något ovanligt eller ge dig själv en upplevelse utöver det vanliga som du sent ska glömma.

Vi träffas i stallet och gör tillsammans iordning hästen. Guiden berättar om den Nordsvenska brukshästen och hästarnas uppgift här på Backfors Gård. Därefter utför vi något av gårdens dagliga arbete på gården, tex harvar eller kör vatten. Sedan tar med fikakorgen och kör ut i skogen för att koka kaffe över den öppna elden samtidigt som hästen äter sitt hö vid sidan. Vid elden pratar vi om hästkörning i både nutid och dåtid.Ni får köra hästen och göra allt jobb själva med guidning från oss. Ingen förkunskap behövs.

Tid ca 3 timmar Pris: 1500 kr / person, minst två personer för att genomföra aktiviteten.

Boka en dag och tid som passar dig via bokningsformuläret nedan eller kontakta oss på mail, meddelande eller telefon 070-2827146