Kurser

Kunskap gör oss lyhörda för mer kunskap

Kurser i allt från skogskörning med häst, till tömkörning, dressyr och hoppkurser. Vill du utvecklas och komma närmare din häst är en kurs hos oss på Backfors Gård ett perfekt tillfälle!
Samtliga kurser ges av utbildade kör och/eller ridinstruktörer via Svenska Ridsportförbundet samt Föreningen Sveriges Hästkörare. På alla våra kurser ingår olycksfallsförsäkring. Möjlighet att ta med egen häst/ponny finns alltid på kurserna.


En dag i skogen med häst

Ge bort en upplevelse till farfar, ta med kompisarna på något ovanligt eller ge dig själv en upplevelse utöver det vanliga som du sent ska glömma.

Vi träffas i stallet och gör iordning hästen och beger oss sen ut i skogen. Inne i skogen drar vi fram några fällda träd med hästen för att sedan steka kolbullar vid den öppna elden samtidigt som hästen äter sitt hö vid sidan. Vid elden pratar vi om hästkörning i både nutid och dåtid. När vi ätit klart lastar vi kälkarna eller skogsvagnen och drar hem timmerstockarna till gården med hästen. Ni får köra hästen och göra allt jobb själva med guidning från oss. Ingen förkunskap behövs.

Tid ca 3.5 timmar Pris: 1500 kr / person

Boka en dag och tid som passar dig via mail, meddelande eller telefon 0702827146